Welkom

Sokkamp 2020:

Lieve Sokkers!

Op donderdag 4 juni hebben wij met de vrijwilligers een online vergadering gehad. Normaliter zijn wij al weken druk met alle voorbereidingen van het SOK. De afgelopen weken zijn onwerkelijk geweest, voor iedereen. We zitten in een bizarre situatie.

Laten we voorop stellen dat wij alle kinderen een welverdiende vakantie enorm gunnen!! Juist nu iedereen al weken thuis zit, verlangt iedereen naar een vakantie. Niemand is de afgelopen weken op vakantie geweest.

Met pijn in ons hart moeten wij mededelen dat SOK 2020 niet door gaat. Rutte heeft in zijn persconferentie op 3 juni gezegd: Denk goed na wat je doet. Ga je toch op vakantie, ga dan wijs op reis. Ondertussen lopen de onderzoeken omtrent COVID-19 door. Niemand weet exact hoe de komende maanden eruit komen te zien. Er is nog zoveel onduidelijk en onzeker omtrent het Corona-virus.

Voor SOK kun je denken aan vragen zoals:

Hoe kunnen we huisbezoeken houden? Welke risico’s lopen wij hiermee?
Wat te doen als er kinderen ziek worden voor, tijdens of direct na kamp?
Wat te doen als er vrijwilligers ziek worden voor, tijdens of direct na kamp?
Wat te doen als er kinderen of vrijwilligers zijn die klachten hebben voor, tijdens of direct na kamp?
Hoe komen we op locatie met de gehele groep?
Kunnen en mogen we speurtochten doen in het dorp of in het bos?

Wij zijn als vrijwilligers verantwoordelijk voor de kinderen en de vrijwilligers die mee gaan op kamp. Wij als vrijwilligers zijn verantwoordelijk voor de gezondheid van de hele groep. Wij willen nu in deze onzekere periode niet bewust met een grote groep op reis gaan. Als wij nu op kamp zouden gaan, nemen wij extra risico’s die mogelijk onvoorzienbare gevolgen kunnen hebben.

Wij vinden dit enorm jammer!! Een week SOK behoort een onvergetelijke ervaring te zijn. Ook wij als vrijwilligers keken enorm uit naar SOK. Wij leven enorm met jullie mee! Enkel is iedereen zijn of haar gezondheid nu het allerbelangrijkste!!! Iedereen is momenteel verantwoordelijk voor de gezondheid van zijn of haar omgeving. Hier komen we samen doorheen. Hopelijk tot in 2021!

Heel veel liefs,
De vrijwilligers van SOK

Dagverslagen: