Onze missie

Graag stellen wij onszelf even aan u voor. Wij zijn Stichting Organisatie Kindervakantiekampen oftewel het SOK. Onze visie is dat ieder kind recht heeft op vakantie. Ook wanneer dit thuis, om wat voor reden dan ook, niet haalbaar is.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan omstandigheden als beperkte financiële middelen, scheiding, ziekte van een ouder of een verhuizing. Om dit te bewerkstelligen organiseren wij al bijna 50 jaar een vakantieweek voor kinderen uit de gemeente Wijk bij Duurstede.

Voor de kinderen is een SOK week een onvergetelijke ervaring. Spelletjes doen, meeleven in het toneelspel, zwemmen, nieuwe vrienden maken, kussengevechten in de slaapzaal, de kampleiding nat maken of onder smeren. Gewoon even een onbezorgd kind zijn.

Het SOK bestaat uit een groep van ongeveer 13 zeer actieve vrijwilligers. De basis van deze groep is een zeer hechte vriendengroep die al meer dan vijftien jaar een week van hun vakantie gebruikt om een week kamp te organiseren. Gezamenlijk heeft de groep meer dan 200 weken ervaring met het organiseren van een zomerkamp. Deze vrijwilligers hebben allen verschillende maatschappelijke achtergronden. Zo zijn er o.a. mensen die in het dagelijks leven in het onderwijs  in het onderwijs, het zakenleven en de publiek sector werkzaam zijn.

Om de drempel voor kinderen uit gezinnen met beperkte financiële middelen te verlagen houden wij de kosten zo laag mogelijk ( € 50,00 per kind inclusief zakgeld).

Wilt u meer informatie hebben, en kunt u niet op de site vinden wat u zoekt, mail dan naar info@sokkamp.nl

 

Wat doen we zelf:

Naast de intensieve voorbereidingen voor kamp, verrichten we nog meer werkzaamheden om het SOK naamsbekendheid te geven en om geld te verdienen voor het kamp.

Tapt Utrecht: 
Tijdens het bierfestival in het Julianapark verzorgen wij het kinderentertainment.

Gemeente Wijk bij Duurstede:
Bij verschillende evenementen helpen wij met de cateringwerkzaamheden.