Onze missie

Graag stellen wij onszelf even aan u voor. Wij zijn Stichting Organisatie Kindervakantiekampen oftewel het SOK. Onze visie is dat ieder kind recht heeft op vakantie, ook wanneer dit thuis niet haalbaar is, om wat voor reden dan ook.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan omstandigheden als beperkte financiële middelen, scheiding, ziekte van een ouder of een verhuizing. Om dit te bewerkstelligen organiseren wij al 40 jaar een vakantieweek voor kinderen uit de gemeente Wijk bij Duurstede.

Voor de kinderen is een SOK week een onvergetelijke ervaring. Spelletjes doen, meeleven in het toneelspel, zwemmen, nieuwe vrienden maken, kussengevechten in de slaapzaal, de kampleiding nat maken of onder smeren. Gewoon even een onbezorgd kind zijn.

Het SOK bestaat uit een groep van ongeveer 15 zeer actieve vrijwilligers. De basis van deze groep is een zeer hechte vriendengroep die al meer dan vijftien jaar een week van hun vakantie gebruikt om een week kamp te organiseren. Gezamenlijk heeft de groep meer dan 200 weken ervaring met het organiseren van een zomerkamp. Deze vrijwilligers hebben allen verschillende maatschappelijke achtergronden. Zo zijn er o.a. mensen die in het dagelijks leven in het onderwijs werkzaam zijn, in de verzorging en bij de politie.

Om de drempel voor kinderen uit gezinnen met beperkte financiële middelen te verlagen houden wij de kosten zo laag mogelijk ( € 50,00 per kind inclusief zakgeld). Wij krijgen sinds de jaren 90 geen subsidie meer en zijn nu volledig afhankelijk van sponsoren en giften.

Wilt u meer informatie hebben, en kunt u niet op de site vinden wat u zoekt, mail dan naar info@sokkamp.nl

 

Wat doen we zelf:

Naast de intensieve voorbereidingen voor kamp, verrichten we nog meer werkzaamheden om het SOK naamsbekendheid te geven en om geld te verdienen voor het kamp.

Koningsdag: Op Koningsdag staan wij met een kraam op de oranje markt in Wijk bij Duurstede. Kom een keertje langs voor een glittertattoo, een leuk spel of meer informatie en uitleg over het SOK-kamp.

Auntiedag: Elk jaar gaan wij in juni met een paar vrijwilligers helpen op de auntiedag (www.auntie.nl). We helpen hierbij in de catering waarvoor we een bijdrage ontvangen. Wilt u ons ook inhuren, dat kan. Neem gerust contact met ons op.

Sintersok: In December helpen wij Sinterklaas een handje mee, zoals bij de intocht in Cothen en Langbroek.

Avondvierdaagse: Tijdens de avondvierdaagse lopen we een avond rond om de boel te vermaken. Wilt u ook typetjes inhuren? Voor informatie en vragen kunt u contact met ons opnemen.